Yläpalkki
Yläpalkki
strilla
 
Arvostelut | Tilastoja | Omat listat | Tiedot
Aikajärjestys | Arvosanajärjestys
Käyttäjän strilla arvostelut aikajärjestyksessä
RSS
Elokuva Katsottu Arvosana
11.03.2005 8
03.03.2005 2
13.02.2005 8
02.07.2004 8
11.06.2004 8
11.06.2004 9
Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys (2002)
(Star Wars: Episode II - Attack of the Clones)
"HUOM. SW-friikin arvostelu (missä SW = Star Wars, eikä software. Senkin koodiorjat) Se on synkempi. Synkkyys on hyvästä. Mesa like this. Anakin on kasvanut ja siinä sivussa kasvattanut itselleen Asenteen. Sen sijaan Padmé on viettänyt Pimeän uhkan jälkeiset vuodet tilassa, jossa vuodet eivät vieri, eivätkä ihmiset vanhene. Rakkaushan siitä roihahtaa ja kielletty tekee siitä vielä makoisempaa. Koska edellisessä osassa eräs Yrjö-poika Ameriikan maalta tappoi lupaavan Sithin, on luotava uusi pahis. Kaikella kunnioituksella Christopher Leetä kohtaan, mutta Tyranus ei ole sitä, mitä Sithiltä odotetaan. Juosta nyt karkuun! Ihme heppu. Ja mistä näitä Fettejä sikiää? Ainiin, nehän on kloonattu. Alkuperäisen trilogian Boba ei ole ikinä ollut lempihahmoissani, eikä Jangokaan sinne yltänyt. Scumbacks... Ykköseen verrattuna tämä leffa on parempi. Jo ihan vain sen takia, että Yoda näyttää itseltään. Turhaan itkette, että Yoda meni pilalle, kun hänet tehtiin kokonaan tietokoneelle. Minusta tämä on paljon enempi Yodan näköinen ja oloinen kuin ykkösen. Mutta se papparainen ei huijaa sillä kävelykepillään enää ketään! :D Obi-Wan on vuosien myötä viisastunut ja alkaa muistuttaa ANH:in Kenobia. Hän yrittää kouluttaa uppiniskaista Anakinia parhaansa mukaan, mutta Äniillä on nyt uhmaikä ja hänhän tekee niin kuin tahtoo. Jälleen: Jos Anakinista ei tulisi Keisarin oikeaa kättä ja Galaksin paskiaismaisinta pomoa, voisin tehdä jotain todella epämiellyttävää hänelle. Vanhat trilogiat nähneelle AOTC:n katsominen saa aikaan hilpeitä hymähdyksiä. Kuka voisi olla ainakin hymyilemättä senaattori Palpatinen vakuuttaessa, kuinka tärkeä Tasavalta on hänelle..? Entäpä Benin toteamukset kurittomalle padawanilleen: "You're going to be the death of me."..? Hihihihi... :) Tämä on parempi kuin ykkönen, ei likelläkään alkuperäisten tasoa, toivottavasti huonompi kuin kolmonen. Kolmonen ei edes voi olla kovin huono sillä...! :)) Sitä odotellessa (enää vajaa vuosi!), may the Dark Side of the Force be with you."
11.06.2004 8
Tähtien sota: Episodi I - Pimeä uhka (1999)
(Star Wars: Episode I - The Phantom Menace)
"HUOM. SW-friikin arvostelu. Eikä se silti ole kovin mairitteleva. Flanellipaita on saanut päähänsä, että hän ja vain hän tietää, mikä on parasta SW:lle ja sehän on tiätysti CGI-animaatiot! Toki hän on koko ihanan galaksin luoja, mutta ohjaajan fläppituolille saisi kyllä istua joku muu. En edes halua muistella tämän leffan kohtausta gunganien pyhässä temppelissä. Portman on varmasti hiano näyttelijä, mutta tuossa kohtauksessa hänet olisi voinut korvata puupökkelöllä. SW:n henki tarttui kyllä arvostelijaan heti alkutekstien aikana John Williamsin Star Wars Themen soidessa. Eipä kyllä tämän elokuvan soundtrackään ole sitä tasoa, mitä vanhoissa aidoissa Tähtien sodissa. Duel of the Fates on todella komia ja hiano kappale (sekä pirullinen pianolla soitettava), ja voittoparaatin aikana soiva musiikki on positiivisella tavalla erilaista verrattuna muihin SW-kappaleisiin. Ja kuuluu soundtrackilla sen ihanista ihanimman ja kauheista kauheimman hahmonkin teema. :))) Jos Anakin ei olisi se heppu, josta on tuleva Keisarin Oikea käsi ja Galaksin paskamaisin pomo, olisin voinut tehdä jotain todella sotkuista ja ilkeää sille kakaralle. Yksikin Yippee!-huuto lisää "and I'm off the edge". Jar-Jarin nyt voisi ampua samantein. Tai jos vaikka pommitetaan koko gunganien vedenalainen kylä tuusannuuskaksi. All in favor? Pahiksethan on aina kivempia ja hianompia kuin hyvikset. Niin tässäkin. Mutta miksi, voi miksi, se juuri luotu, uusi, komea, tehokas tappokone piti päästää päiviltä niin helposti? Miksi miksi miksi? Maulista olisi voinut saada vaikka mitä irti, nyt häntä vain näytettiin sen yhden, joskin komean, taistelun ajan. Lisäksi hän jäi jotenkin pinnalliseksi hahmoksi, tuosta peräänantamattomasta Sithistä olisi saanut kunnon piikin Jedien lihaan. Mutta ei. Häpeä George! Keskeisinä Jedeinä Qui-Gon ja Ben ovat juuri niin Jedejä kuin heidän kuuluisikin olla. Obi-Wan on vielä hieman kärsimätön padawan, mutta tottelee mestariaan, vaikka ei aina olisikaan samaa mieltä tämän kanssa. Mutta mitä he ovat menneet tekemään Jedien Jedille? Tokihan Yoda tarvitsi nuorennusleikkauksen, mutta tuo kuminaama ei näyttänyt yhtään häneltä. Luulisi sitä paitsi, ettei 800-vuotias heppu 40 vuodessa niin paljon vanhene. R2 on aina yhtä ihana. C3PO aina yhtä ärsyttävä. Hurrrja paljastus: "I am your father..." ;) Voisin jauhaa tästä iät ja ajat, mutta eipä se tätä miksikään muuttaisi. Phantom Menace ei ole alkuperäisten Tähtien sotien tasoinen, likimainkaan. Väittäisin kuitenkin, että alkuperäistä trilogiaa näkemättömille tämä elokuva ensimmäisenä SW-leffana saa aikaan sopivassa maaperässä faniuden, sillä tässäkin elokuvassa on sitä kaukaisen galaksin taikaa. Siitäpä nuo muuten huonon leffan ylimääräiset pisteet tulevatkin. Se on kaikesta huolimatta Star Wars -leffa. May the Force Be with You. NOT! May the Dark Side of the Force Be with You."
11.06.2004 8
11.06.2004 7
11.06.2004 6
11.06.2004 4
Once Upon a Time in Mexico (2003)
"Jos elokuva viihdyttää, se ei voi olla aivan huono, vaikka juoni olisikin tehty vain siksi, että sellainen elokuvissa tapaa olla. Pyssyt, veri ja kuolema esiintyvät tämän elokuvan pääosissa. On siellä ihmisiäkin esiintymässä. Tai käsittääkseni he ovat oikeassa elämässä ihmisiä, elokuvassa eivät kovin inhimillisiltä vaikuta. Antonio Banderas on mies kostomatkalla vaimonsa ja tyttärensä kuoleman tähden. Voi kyynel. Välinpitämättömyyteni tätä perhettä kohtaan johtunee siitä, että en ole ikinä välittänyt pahemmin kummastakaan näyttelijästä, Banderaksesta saatika Hayekista. Myönnettäköön, että Banderas oli tässä vähemmän inhotusällötys kuin yleensä. Ehkä se taas puolestaan johtui siitä pyssystä, jota El Mariachi käytti. Komea pamaus siitä lähti, eri tehokas tapaus se. Kun on haukuttu muut näyttelijät maanrakoon, on aika nostaa yksi ylitse muiden ja taivaisiin. Minkäs sille voi, että Johnny Depp on niin ihana. :) ylistystä Deppin roolihahmo agentti Sands on aikamoinen epeli, joka saa kasan ihmisiä toimimaan hyväkseen puhumalla. Harmi, että Sands luottaa liikaa kykyihinsä hoidella asiat (sekä erääseen hlöön. Se, mitä naisista sanotaan, taitaa todellakin pitää paikkansa. Ainakin, jos on leffoihin uskomista.) ja sotkeutuu omaan verkkoonsa turhankin tukalasti. Tykästyin erityisesti kohtauksiin, jossa pieni meksikolainen poika johdattaa Sandsia pitkin kaupungin katuja. Hupaisia olivat ne, hihityttää vähän vieläkin. Myös Kuolleiden päivän paraati oli komiannäköinen. Semmoinen pääkalloveistosmikäikinä olisi oikein hiano seinällä. Mutta taitaapa jäähä se hankkimatta, Meksikoon tämän elokuvan perusteella en kyllä eksy, sen verta huolettomasti luoteja pyssyn suusta päästellään. Mukavasti tämä toi mieleen (johtuneeko nimestä) vanhat länkkärit. Enpä tiedä... Kovasti hymyn tuo huulille ja hyvän mielen päähän, kun tätä leffaa ajattelee. Ei leffalla tarvitse olla syvempiä tarkoituksia, viihdettä nekin vain on. Ja sitä paitsi. Siinä on Depp. Silmillä tai ilman, mutta siinä on Depp."
06.02.2004 9
15.01.2004 7
13.12.2003 8
13.12.2003 10
12.12.2003 5
Hyvät, pahat ja rumat (1966)
(Il buono, il brutto, il cattivo)
"Pitkällisen pohdiskelun jälkeen tulin siihen päätökseen, että kyllä tämä on kaikista westerneistä kaikkein Paras. Siinä on kaikki, mitä westerniin mielestäni kuuluu: aurinko, sanattomuus ja Clint Eastwood. Tietenkään unohtamatta Morriconen musiikkia. Jostain syystä elokuvan tarina ei ole jäänyt kovin hyvin muistiini, sen sijaan tunnelma on. Aurinko on vahvasti läsnä. Lähes joka kohtauksessa se porottaa ja katsojakin ahdistuu kuumuudesta, ehkä jopa hikoileekin hieman. Kumpi on pahempi Lee Van Cleefin näyttelemä Paha vai aurinko, joka kuumottaa tasaisesti jokaisen niskaan? Eipä Clint Eastwoodin Hyväkään ole suoranaisesti ritari kiiltävässä haarniskassaan. Huijari, joka on ottanut oikeuden omiin käsiinsä, työskentelee yhdessä Ruman kanssa, joka ei ole ainoastaan ulkoisesti epämiellyttävä vaan myös tyhmä. Ruma yrittää olla kiero ja ovela, mutta epäonnistuu siinä. Paha osaa olla ja onkin kiero ja ovela, mutta epäonnistuu silti. Hyvä on kieroilussaan kaikkein onnistunein. Onko hän siis hyvä sen takia, että onnistui juonessaan? Niinhän se menee, että voittajat kirjoittavat historian. Ennio Morriconen musiikki. Tuota noin... Ylistän sen taivaisiin, mutta minulla ei ole sanoja siihen. Ruman juokseminen hautausmaalla ei varmastikaan olisi yhtä komeaa katseltavaa ja koettavaa ilman Erriconen kosketusta. Mutta voi, se ei kuulosta yhtään niin hyvältä pianolla soitettuna. Saiskohan isiltä joululahjaks sinfoniaorkesterin? Ehkä länkkäreitä ensimmäistä kertaa katsovalle Hyvät, pahat ja rumat on liian raskas. Lienee ehkä parempi aloittaa jostain John Waynen kevyemmistä hömppälänkkäreistä ja kokeneempana siirtyä Eastwoodin ja Leonen tuotoksiin. Sen sijaan niille, jotka länkkäreitä ovat jo katsoneet ja pitävät niistä, tätä tuskin edes tarvitsee suositella, kun ovat jo kuitenkin nähneet. Upea tunnelma, musiikki ja Eastwood. Eihän siinä muuta tarvitakaan."
12.12.2003 10
02.12.2003 7
Diktaattori (1940)
(The Great Dictator)
"Charlie Chaplin. Hupaisa veikko hupaisissa leffoissa. Jotakin kovasti viehättävää niissä vain on. Ehkä se on hirmuinen sähellys ja häslinki, jota näkyy valkokankaalla sopivin väliajoin. Mukavaa katseltavaa, kuinka pikkuruinen setä Chaplin tappelee isompien miesten kanssa ja onnistuu jotenkin kierosti ja hassusti voittamaan ne joka kerta :) Enhän minä ees osaa kuvailla sitä, ite se pitää nähä. Kivan näköstä, väistämättä rupiaa hymyilyttämään, riittää kun ajatteleekin moista. Diktaattori kertoo Tomanian diktaattorista Adenoid Hynkelista sekä sattumalta hyvin samannäköisestä juutalaisesta parturista. Diktaattori on pahapaha, joskin varsin hupaisa ja koheltava hänkin. Parturi taasen on hyvähyvä, mutta rukka menettänyt muistinsa edellisessä sodassa. Viittaukset Adolf Hitleriin ja sen aikaiseen Saksaan ovat varsin selkeitä, eivätkä mitenkään peiteltyjä. Juutalaisgetossa tapahtuu ilkivaltaa ja pahoinpitelyjä, ihmisiä passitetaan keskitysleireille, kaikenlaista ikävätä. Enpä näitä asioita hirveämmin jäänyt leffan jälkeen kyllä pohtimaan, ehkäpä viittaukset olivat turhankin selkeitä, jotta asiat olisivat jääneet mieleen pyörimään. Olihan se Chaplinin puhe rakkauden ja ihmisyyden ja ties minkä puolesta elokuvan lopussa ylevää, mutta siltikin meikäläisen mieleen jäi paremmin paistinpannulla huitelut ja parranajo musiikin tahdissa. Onhan tämä yhteiskuntakriittinen elokuva, mutta tälle tallustajalle se jäi silti mieleen komediana. Hupaisana ja viattomana sellaisena. Arvosanassa lienee ainakin jonkin verran Chaplin-, klassikko- ja mustavalkoplussaa."
02.12.2003 8
Jedin paluu (1983)
(Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi)
"Every saga has a beginning. Ending, too... Tottahan tällaisella sadulla tulee olla onnellinen loppu, mutta silti... Imperiumi on paljon paremman näköinen kuin kapinalliset. Yh niille. Tähänkin leffaan mahtuu paljon tavaraa: avaruutta, öllöjä, valomiekkoja. Ja ennen kaikkea: ewokkeja! Noita pieniä suloisia karvaturreja, jotka ovat paljon enemmän kuin miltä näyttävät. Suuria sotilaita ja ihmisten syöjiä. Imperiumin varustelutason olisi kyllä kohottava, tai muuten käy huonosti. Kivet kykenevät stormtrooperin haarniskaan...? Ehkä ne on jotain mahtikiviä. Jedin paluusta mielenkiintoisen tekee Luken ja Vaderin, tai oikeammin Vaderin ja Anakinin välinen taistelu. Uudessa toivossa ja Imperiumin vastaiskussa Anankinista ei ollut juuri tietoakaan, mutta Jedin paluussa hänellä on kohtalaisen keskeinen osa. Itse asiassa kapinallisten voitto ja Imperiumin luhistuminen voitaisiin laittaa tämän miehen syyksi. Saihan hän toki potkua persiille pojaltaan, mutta lopullisen päätöksen teki Anakin. Itse elokuvasta sitten jotain :) Jedin paluu on huomattavan paljon toiveikkaampi kuin Imperiumin vastaisku. Kapinallisilla on jälleen pieni mahdollisuus tuhota Imperiumi ja tuon langan varaan he panevat kaiken. Ja pentele, vielä onnistuvatkin. Luulisi keisarin ja Imperiumin insinöörien oppivan kerrasta, ettei rakenneta mitään epämääräisiä pieniä kuiluja, joista ei uskota kenenkään tulevan, sillä kukaan ei ole niin hullu, mutta ei. Hiano leffa, tarina päättyy juuri siten kuin pitääkin pahisten kannattajien harmiksi. Onhan se siltikin ihan kiva, että joskus elämä onkin ihan mukavaa ja asiat näyttäisivät muuttuvan paremmiksi. Mainitaan se vielä kerran: John Williams on nero. Ei siitä pääse mihinkään, nämä musiikit ovat Loistavia!"
09.11.2003 9
1 ... 3
next
Elokuvahaku
 
Lisäehtoja