Yläpalkki
Yläpalkki
Kyllä isä osaa -elokuva
 
Alkuperäiskielinen nimi: Kyllä isä osaa -elokuva
Julkaisuvuosi: 2024
Tyylilajit: komedia
Profiloitu arvosana:
vaatii kirjautumisen
Keskiarvo:
4.0 (1)
lisko (4)
lisätty 6 vk sitten
Nostalgiaa 30 vuoden takaa

Elokuvan dialogi on kirjoitettu tv-sarjan tyyliä mukaillen toistelevaksi, joka näin vuosikymmenten jälkeen töksähtää korvaan jonkin verran. Vitsejä oli kuitenkin päivitetty tähänkin päivään, ja toisaalta lama-ajan huumori sopii hyvin tämän päivän säästö- ja leikkauslinjaan. Näyttelijät onnistuivat rooleissaan kautta linjan elokuvan henkeen sopivasti ja hahmot sopivat elokuvan sisäiseen maailmaan.

Kyllähän isä vielä osaa naurattaa saliyleisön reaktioista päätellen. Tampere, ja etenkin Pispala pääsee maisemakuvissa hyvin esille. Pari muuta esille nousevaa asiaa olivat sitten niitä ikävämpiä juttuja. Ensiksikin, todella räikeä tuotesijoittelu dialogia myöten häiritsi tavallista enemmän ja toisena vakavampana seikkana pitkä kohtaus erään häirintäkohussa ryvettyneen persona non gratan heiluessa ruudussa oli hyvin vaivaannuttavaa katsottavaa.

Alkuperäistä sarjaa ei ole pakko tuntea elokuvaa katsoakseen, mutta sarjan faneillehan elokuva on suunnattu. Erikoismaininta vielä musiikeille, jotka tanssijazz-rytmeineen toivat mieleen toisen ysärisuosikin, Doopin.
Elokuvahaku
 
Lisäehtoja