Yläpalkki
Yläpalkki
Rose Hobart
 
Alkuperäiskielinen nimi: Rose Hobart
Julkaisuvuosi: 1936
Tyylilajit: lyhytelokuva
Profiloitu arvosana:
vaatii kirjautumisen
Keskiarvo:
6.0 (2)
Keskihajonta:
2.8
lisko (8)
lisätty 5 kk sitten
Ennen Internetiä meemien tekeminen ja levittäminen ei ollut massojen huvia. Remix-kulttuurin renesanssin myötä olemme saaneet nauttia sellaisista helmistä kuten Garfield minus Garfield -sarjakuvasta ja vaikkapa Salkkarit-uudelleenremiksauksista.

Jos palataan 1930-luvun kulttuuriympäristöön, tekniset lähtökohdat meemien luomiseen olivat hieman toisenlaiset. Joseph Cornell leikkasi B-viidakkoseikkailu "East of Borneosta" pois kaiken muun, paitsi naispääosan Rose Hobartin kohtaukset. Cornell poisti myös elokuvan ääniraidan, lisäsi kuvamateriaalia luontodokumentista, ja ohjeisti näyttämään elokuvaa mykkäelokuvan nopeudella ja sinisen "yölinssin" lävitse. Näin hän loi remiksaukseensa unenomaisen, lähes taianomaisen tunnelman.

Lopputuloksena syntynyt lyhytelokuva "Rose Hobart" on amatöörimäinen, mutta silti kiinnostava teos, jonka pienet viat vain lisäävät sen tenhoa. Kokeellisen elokuvan viitan alle mahtuu monenlaista, mutta aina ei ohjaajan obsessiosta syntynyt visio kanna kokonaisuutta näin hyvin. Idean toimivuutta kuvastaa anekdootti elokuvan ensi-illassa hermostuneesta Salvador Dalista, joka syytti Cornellia ideansa varastamisesta alitajunnastaan.
Elokuvahaku
 
Lisäehtoja