Yläpalkki
Yläpalkki
Bullet Train
 
Alkuperäiskielinen nimi: Bullet Train
Julkaisuvuosi: 2022
Tyylilajit: trilleri, toiminta
Profiloitu arvosana:
vaatii kirjautumisen
Keskiarvo:
6.3 (6)
Keskihajonta:
0.5
Ephief (6)
lisätty 2 kk sitten
Viihdyttävää ja yllätyksetöntä perustoimintaa. Oli yritetty hakea vaikutteita Tarantinosta ja Guy Ritchiestä ja animesta ja vaikka mistä. Paikoin oli sekavaa tarinointia ja paikoin hyvää dialogia. Musiikki toimi hetkittäin, toisinaan ärsytti se tarkoitushakuinen Tarantino-kopiointi.
lisko (6)
lisätty 2 kk sitten
Länkkäreistä ja samuraileffoista Tarantino-filtterin läpi vaikutteita hakeva Bullet Train on vauhdikas, väkivaltainen ja hauska junatoimintapätkä Brad Pittin ja kumppaneiden tähdittämänä. Välillä parodiankin tyylikeinoin operoiva elokuva esittelee esimerkiksi Tuomas-veturista elämänfilosofiansa ammentavan palkkatappajan, joka työparinsa kanssa käyttää koodiniminään hedelmiä, sitruunaa ja mandariinia.

Nopea dialogi yhdistettynä sirpaleiseen alkupuoleen tekee elokuvasta hieman levottoman katselukokemuksen, mutta loppua kohden maltti ja punainen lanka tuntuu löytyvän paremmin ja elokuva tiivistyy yhtenäisemmäksi kokemukseksi. Taistelukoreografioissa hyödynnetään junan ahtautta mainiosti, mutta tietokoneavusteisissa ulkokuvissa taas luotijunan liikkeet maalla ja ilmassa eivät vaikuta kovin realistisilta.

Elokuva pyrkii olemaan nokkela toimintaelokuva ja osin onnistuukin siinä, mutta esikuviin on vielä matkaa maltin ja hieman syvemmän sanoman saralla. Puutteistaan huolimatta viihdyttävä elokuva.
Elokuvahaku
 
Lisäehtoja